Кои са нужните продукти за 4 порции:
600 г свинско бонфиле
бяло вино
сол
черен пипер
мащерка
риган
зехтин

За пюрето от сапанак:
300 г замразен спанак
50 г масло
пресен джоджан
сол

За пюрето от моркови:
3-4 моркова
1 ябълка
1 с.л. мед
20-30 г масло
50 мл сметана
сол

Начин на приготвяне:
В чиния смесете мащерка, риган, сол, черен пипер.
Оваляйте месото в микса от подправки и го изпържете в тиган със зехтин. Когато месото се запече добре отвън го извадете и деглазирайте тигана с бяло вино. Оставете да му изври алкохола.

Нарежете месото на филийки под ъгъл и ги върнете в тигана с бялото вино да продължи да се готви до готовност.

Спанака сложете в тиган да се размрази и запържи. Добавете джоджен, сол и масло. Пасирайте пюрето.

За да направите пюрето от моркови обелете морковите и ябълката.

Нарежете ги и ги сложете в подсолена вода се са сварят.

Пасирайте ги като добавите масло, сметана, мед и сол.

Сервирайте скалопините, гарнирани с двата вида пюре.

Добър апетит!