Необходими продукти:

½ ч.ч. вода

¼ с.л. сол

¾ ч.ч. захар

18 парченца шоколад

1 ч.ч. масло

6 яйца

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 150 градуса. Намажете с мазнина дъното на кръгла тава с диаметър около 25 сантиметра.

В тенджера, на средно висока температура, загрейте водата. Сложете солта и захарта и бъркайте, докато не се разтворят напълно. След това махнете съда от котлона.

Разтопете шоколада и го прибавете към подсолената и подсладена вече вода. Разбийте с миксер.

Разделете маслото на парчета и, едно по едно, ги прибавяйте към шоколадовата смес, като разбърквате непрекъснато. Повторете същата процедура и с яйцата.

Излейте готовата смес в предварително намазнената тава, а нея поставете в друга тава, пълна с вряща вода, чието ниво стига до средата на съда със сместа за тортата.

Печете сладкиша на водната баня в продължение на около 45 минути. Оставете я да се стегне, за което ще е необходима една нощ.

За да запазите формата на десерта при ваденето му от тавата, потопете съда в топла вода за 10 секунди и обърнете тортата в сервизна чиния.