Продукти:

200 кълнове от люцерна
зелена салата
микс от ядливи цветя по избор – латинки (листата са само за декорация), теменужки, детелина, роза, гладиола и др.
1 с. л. зехтин
1 с. л. лимонов сок
1 сурова червена чушка
½ ч. ч. нарязани на дребно орехи
магданоз
1 яйце

Приготвяне:

Сварете яйцето и го нарежете на четвъртинки. Нарежете чушката на шайби. Поставете листата зелена салата цели по стените на купата, в която ще сервирате. Изсипете кълновете и орехите. Ядките може да замените и със запечен в сух тиган сусам. Залейте с лимоновия сок, зехтина и посолете на вкус. След като смесите всичко добре, добавете парченцата яйце, чушката и магданоза. Отгоре аранжирайте с ядливи цветя.

Ядливите цветя се използват за чай, сиропи, желета, сосове, оцети, салати, за украса на торти, плодови салати и други десерти. Преди да поднесете цветя, трябва да сте сигурни, че са ядливи, както и че не са отровни, пръскани с пестициди, или вие самите не сте алергични към тях.