Зеленият фасул е известен с това, че най-много обича компанията на чесъна и копъра. В яхния или салата, тяхното присъствие придава на блюдото класическо звучене и вкус на лятна градина.

Продукти за 4 порции:

500 г зелен фасул
1 голям морков
1 глава кромид лук
3-4 скилидки чесън
1 връзка копър
млян черен пипер на вкус
сол на вкус
ябълков оцет
зехтин

Приготвяне:

Зеленият фасул и морковчето варим в подсолена вода. След като се сварят, ги отцеждаме. Зеленият фасул нарязваме на едри парчета, а морковчето – на тънки колелца. Сварените продукти разбъркваме с фино нарязаните кромид, скилидки чесън и копър. Поръсваме с черен пипер и сол, сипваме оцета и зехтина и отново разбъркваме. Салатата е готова за сервиране, след като я аранжираме с няколко резенчета пресни узрели домати.

Не се колебайте да споделите с нас вашите кулинарни вдъхновения, идеи и любими рецепти във вкусните странички в нашите форуми тук или тук. :)