Празничната вечеря за Никулден, на която основното меню е вкусен рибник със специално предястие, добре е да разнообразите със свежа салата.
Ето необходимите продукти:
250 г филе от пушена скумрия
2 бр. авокадо
1 стрък зелен лук
4 ч.л. паста от хрян
1 прясна краставица
½ лимон
1 с.л. зехтин
Черен пипер и сол на вкус
Скумрията се нарязва на малки парченца. Обеленото добре узряло авокадо се нарязва на кубчета. Краставицата - на дребно като за таратор. Лукът също се наситнява. Смесват се в купа и се подправят с паста от хрян, лимонов сок, черен пипер, сол и зехтин. От сместа всяка порция се изсипва в купичка за крем и се обръща в салатна чинийка.
Още разнообразни идеи за ястия в дните за постене ще откриете в "Постни рецепти на деня”.