Вегетарианска лятна супа с кълнове, която става готова за около 25 минути. Тя е витаминозна, лека и богато разнообразна във вкусово отношение.    

Необходими продукти

2 чаени чаши кълнове по избор (слънчоглед, соя)

2 бр. картофи

1 тиквичка

1 ч.л. настърган корен от джинджифил

1 глава кромид лук

4 с.л. зехтин

4 скилидки чесън

5-6 стръка магданоз

1 лимон

Черен пирер и сол на вкус

Начин на приготвяне

Картофите и тиквичката се обелват. Нарязват се на дребни кубчета и се слагат в 2 л вряща вода.

Добавят се ситно нарязаният лук и джинджифилът.

След 10 минути се прибавят кълновете, ако са от соя е необходима термична обработка, ако са слънчогледови - се добавят накрая.

Супата се вари още 3-4 минути и се овкусява със сол и черен пипер.

Чесънът се пасира, смесва се със зехтина и се прибавя към супата като се разбърква цялото съдържание в тенджерата.

Супата се сервира, украсена със свежи листенца магданоз и полята с лимонов сок.