.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Рецепта за зеленчукова мусака

д-р Вергиния Николова | преди 2 години
2110868250.jpg
Картофи, моркови, лук, тиквичка, спанак, магданоз, зехтин, чубрица, яйце, прясно мляко, брашно, сол, червена чушка, босилек

В летните почивни дни може да съберете семейството си на обяд с вкусна зеленчукова мусака и чаша охладено бяло вино. Ето какво трябва да си осигурите, за да приготвите 4 порции мусака:

Необходими продукти

2 бр. средно големи картофи

3 бр. средно големи моркови

1 глава лук

1 тиквичка

200 г спанак

3 с.л. зехтин

1/4 връзка магданоз

Чубрица и сол на вкус

4 стръкчета босилек и 1 червена чушка за украса

За заливката:

1 яйце

2 с. л. брашно

100 мл прясно мляко

сол на вкус

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно. Морковите се настъргват и заедно се слагат да се задушават до омекване в половината зехтин и 150 мл вода. Прибавя се нарязаната на кубчета тиквичка и нарязаният на ивички или замразен спанак. Накрая се слага ситно нарязаният магданоз.

Картофите се нарязват на кубчета и се задушават отделно като леко се посоляват и се поръсват с чубрица.

Мусаката се реди в тавичка със зехтин на дъното, като се слагат последователно на пластове половината от картофите, задушените зеленчуци, останалите картофи.

Слага се в загрята фурна и се пече на 200 С градуса за около 20 минути.

Малко преди пълна готовност се залива с яйчената заливка. Тя се приготвя като се разбие яйцето с прясното мляко и се добави брашното, рамито в малко вода. Връща се във фурната до лек загар на заливката.

Готовото ястие се украсява с цели листенца босилек и кръгчета червена чушка.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде /ще/ ходите на море?