Печурките, най-масово консумираните гъби са незаменим източник на растителни протеини. Бърз начин за приготвяне на гъбен ордьовър е да се запекат с плънка от яйца, мляко, кашкавал, чесън и магданоз.

Ето рецептата:   

Необходими продукти

400 гр. едри печурки

100 г кашкавал

1 бр. филийка бял хляб

50 мл прясно мляко  

2 бр. яйца

2 с.л. мляко на прах

1 скилидка чесън

1 щ. сол

1 щ. черен пипер

1 щ. настъргано индийско орехче

100 г настърган кашкавал

1 с.л. пресен магданоз

Начин на приготвяне

Печурките се почистват. Премахват се пънчетата им, които допълнително се измиват и се нарязват на ситно.

Гъбените чашки се слагат в тава и се пекат, докато омекнат. 

За плънката

Разбиват се яйцата със сухото мляко.

Към тях се прибавя средата на филийка хляб, потопена в прясното мляко, изстискана и разтрита на трохи. 

Добавят се пънчетата, нарязани на лентички и пресованата скилидка чесън.

Овкусява се с черен пипер, индийско орехче и сол.

С плънката се пълнят гъбените чашки.

Отгоре се настъргва кашкавал и се запичат в гореща фурна, докато кашкавалът стане златист (около 10-15 минути).

Сервират се поръсени с пресен магданоз, нарязан на ситно.

Повече рецепти за гъбени ястия може да намерите в новия сайт: Bistro.bg