Отличен сладкиш с шоколад и орехи може да приготвите за по-малко от един час. Подходящ е да се поднесе като десерт, на закуска, към следобедния чай или с чаша горчиво кафе.

Необходими продукти

За пандишпановата основа

5 бр. яйца

1 ч.ч. захар

3/4 ч.ч. олио

2 ч.ч. брашно

1 бакпулвер

2 паткетчета ванилия

Масло за намазване на фомата за печене

За шоколадовата заливка

150 г течен шоколад
15 бр. орехи

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта и ванилията с миксер до побеляване.  

Прибавя се олиото на тънка струя при постоянно бъркане.

Брашното се смесва с бакпулвера и се пресява 2 пъти. Добавя се по 1-2
лъжици към яйчената смес при бъркане, докато се поеме цялото брашно и се
получи еднородна смес.

Пече се в загрята фурна на 250 С градуса в кръгла тава или форма за
печене. Предварително се очертава върху хартия за печене с молив формата
на дъното и се изрязва начертаният кръг. Дъното на формата за печене са
намазва с масло и се покрива с кръга от хартия= Готовата смес се излива във формата и се пече на горен и долен реотан за около 15-20 минути.

Изпеченото пандишпаново тесто има рохка структура. Оставя се да изстине. Ако има мехучета може да се обърне обратно, без да се отлепва хартията.

На слаба степен на котлона в метална купа се затопля течният шоколад с 1/2 чаена лъжичка олио.  

Топлият течен шоколад с шпатула се нанася равномерно по цялата повърност.

Ореховите ядки се смилат на едро и се поръсват обилно върху течния шоколад. 

След един час сладкишът се нарязва с конусовидна чаша на лунички с дебелина около 1,5 см, които се подреждат във форма на еделвайс.