Виенски пудинг

Продукти:
1 л прясно мляко
½ ч.ч. брашно
настъргана кора от 1 лимон
60 г масло
200 г настърган шоколад
3 яйца

Сварете 500 мл прясно мляко. В останалата част от студеното мляко разтворете брашното и добавете сместа към топлото мляко. Варете на тих огън около 15 минути, като бъркате. Добавете лимоновата кора, маслото и шоколада. След като изстине, прибавете разбитите поотделно жълтъци и белтъци. Изсипете получената смес във форма за пудинг, предварително намазана с масло. Печете на повече от 15 минути в умерена фурна.

Английски пудинг

Продукти:
1 кг картофи
4 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
100 г масло
щипка сол
1 пакетче ванилия
5 ч.л. галета
сладко от боровинки

Намачкайте с вилица сварените картофи. Добавете маслото разбитите поотделно жълтъци и белтъци, млякото, ванилията, солта и галетата. Прехвърлете сместа в намаслена форма и печете в умерена фурна. След като изстине, обърнете пудинга в чиния и го облейте със сладко от боровинки.

Китайски пудинг

Продукти:
1 ч.ч. ориз
6 с.л. захар
4 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. масло
1 пакетче ванилия
4 яйца
шепа сушени плодове или стафиди

Сварете ориза с млякото, ванилията и захарта. Лед като изстине, добавете стафидите и разбитите поотделно жълтъци и белтъци. Изсипете в намаслена тавичка, поръсете с брашно. Печете в умерена фурна до зачервяване.

Италиански пудинг

Продукти:
250 г макарони
1 л прясно мляко
250 г захар
1 пакетче ванилия
4 яйца
пудра захар

Отцедете сварените макарони и след като изстинат, ги нарежете на ситно. Залейте ги с прясното мляко, предварително смесено с яйцата, захарта и ванилията. Изсипете сместа в намаслена форма, поръсете с брашно. Отгоре наредете една до друга разполовени сини сливи, ябълки или круши. Печете в умерена фурна. След като изстине, обърнете пудинга в чиния и поръсете с пудра захар.

Хавайски пудинг

Продукти:
200 г кокосово масло
8 яйца
120 г захар
400 г сварени картофи
60 г банани
100 г стафиди
настъргана кора на 1 лимон
100 г разтопен шоколад

Разбийте маслото заедно с жълтъците и захарта. Прибавете пресованите картофи, стафидите, нарязаните банани, лимоновата кора и разбитите на сняг белтъци. Изсипете сместа в намаслена форма, поръсена с брашно. Печете около 1 час в умерена фурна. След като пудингът изстине, обърнете го в сервирна чиния и го залейте с разтопен шоколад. Поръсете с кокосови стърготини по желание.

 

Виж още рецепти за пудинг:

Кралски пудинг >>

Пудинг от грис със сладко от смокини >>

Пудинг Амарето с целувки >>

Кокосов чиа пудинг с нар >>