Жени сме и честичко ни се случва да ни се прияде нещо сладко. Според различни изследвания жените похапват много по-често нещо със захар от мъжете. Силният пол предпочитал месце.
След мармалада от портокали днес ви предлагаме сладко от друг оранжев плод - тиквата.

Точната рецепта може да видите в поредната ни красиво оформена кулинарна страничка.


В миналото рачелът се е приготвял с бяла огнеупорна пръст и шира от бяло грозде. Тиквата била основният продукт, но често към нея се добавяли малки парчета ябълка, дюля или круша. Вместо в сироп от вода и захар, плодовете киснели в петмез. Днес обаче някои продукти са трудни за откриване и ги заместваме с други - налични в магазинната мрежа.

За да направим рецептата с още по-съвременно звучене, както и за още повече вкус и аромат, ние прибавяме шушулки ванилия. Ако не го харесвате на филийка, може да си подсладите чая със сиропа, а защо не и с някое и друго плодче. Със сигурност така ще стане още по-ароматен, ще подсили организма и ще ви даде енергия.


Рачелът от тиква е едно от по-екзотичните сладка (за сравнение конфитюрът от ягоди е много по-разпространен). Затова със сигурност ще изненадате приятно и семейството и гостите си, ако приготвите това сладко чудо.