.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Прозрачен тиквен пай

Евгений Милов | преди 2 седмици
Instagram/Simon Davies
Снимка: Instagram/Simon Davies
Тази рецепта идва точно навреме за есента

След като вчера стана ясно, че България е номер едно в производството на тикви за ЕС, време е да обърнем по-сериозно внимание на оранжевия зеленчук. Оказва се, че класическият тиквен пай тази година е получил иновационна рецепта от Саймън Дейвис от чикагския ресторант "Alinea". 

Шеф готвачът трансформира класическия десерт за Деня на благодарността в САЩ по невиждан начин, като го прави прозрачен. Сладкишът все още идва с хрупкава златна коричка, но с една голяма разлика - пълнежът е прозрачен, така че буквално можете да виждате през него. Но как в създал необичайната храна?

Благодарение на науката, разбира се - използвайки ротационна машина за изпаряване, която създава течен дестилат с избрана аромат, като в този случай - на тиква. 

Ястията от молекулярната гастрономия в кулинарията - като този прозрачен тиквен пай - са известни с неочакваната интерпретация на класически храни и рецепти.

Ако близките ви не харесват тиква, този десерт може да привлече вниманието им. Вижте как изглежда в следващото видео в Инстаграм:

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Слагате ли си противогрипни ваксини?