За четири порции:

4 броя средно големи патладжана
8 броя малки тиквички
8 гъби - едри печурки (около 5-7 см)
1 стрък див чесън
1 китка пресен босилек
1 китка прясна мащерка
1 китка пресен копър
5 яйца
400 гр. краве сирене

Приготвяне: Сварете патладжаните. След като изстинат, ги разполовете и оставете кората им като чинийка (общо 8 броя), а сърцевината поставете в гевгир. Посолете и оставяте така за 30 минути, за да се отцеди горчилката, след което измийте и отцедете от водата. Тиквичките обелете и нарежете по дължина на правоъгълни тънки парчета, които печете на скара. Печурките изчистете от пънчетата, измийте и варите за 10 мин във фурната със скилидка чесън в тавичка с около 2 см. вода. Ако скилидката не е посиняля при изваждането на гъбите, това е знак, че не са отровни.

Нарежете чесъна само в бялата му част (без перата) и го смилете. Смесете го със сърцевината на отцедените патладжани. Добавете част от пресния босилек и копъра - нарязани на ситно с малко сол. Разбийте яйцата със сиренето.

В чинийките от патладжанената кора поставете най-отдолу пласт от печени тиквички. Поръсете със сместа от копър, босилек, чесън. От горе сложете част от сърцевината на патладжана, която е леко осолена. Поставете втори слой тиквички, отново поръсете със сместа от подправки. С разбитата смес от яйцата и сиренето намажете готовите и напълнени панички и поръсете обилно с босилек и копър. В тавата с патладжадените чинийки поставете и гъбите, които също напълнете със сместа от яйца и сирене и поръсете с босилек и копър. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 минути.

Ястието се поднася топло за основно или студено като предястие.

За четири порции: 4 броя средни патладжана, 8 броя малки тиквички, 8 гъби - едри печурки ( около 5-7 см), 1 стрък див чесън, 1 китка пресен босилек, 1 китка прясна мащерка, 1 китка пресен копър, 5 яйца, 400 гр. краве сирене.

Приготвяне: Сварявате патладжаните. След като изстинат ги разполовявате и оставяте кората като чинийка (общо 8 броя), а сърцевината поставяте в гефгир, посолявате, оставяте я така за 30 минути, за да се отцеди горчилката, след което я измивате и отцеждате от водата. Тиквичките обелвате и нарязвате по дължина на правоъгълни тънки парчета, които печете на скара. Печурките изчиствате от пънчетата измивате и варите за 10 мин във фурната със скилидка чесън в тавичка с около 2 см. вода. Ако скилидката не е посиняля при изваждането на гъбите е знак, че не са отровни.

Нарязвате чесъна само в бялата му част без перата и го смилате. Смесвате го със сърцевината на отцедените патладжани. Добавяте част от пресния босилек и копъра нарязани на ситно с малко сол. Разбивате яйцата със сиренето.

В чинийките от патладжанената кора поставяте най-отдолу пласт от печени тиквички. Поръсвате със сместа от копър, босилек, чесън. От горе слагате част от сърцевината на патладжана, която е леко осолена. Поставяте втори слой тиквички, отново поръсвате със сместа от подправки. С разбитата смес от яйца и сиренето намазвате готовите и напълнени панички и поръсвате обилно с босилек и къпър. В тавата с патладжадените чинийки поставя и гъбите, които пълните също със сместа от яйца и сирене и също поръсвате с босилек и копър. Печете в предварително загряна фурна на 200 градуса за 10 минути.

Ястието се поднася топло за основно или студено като предястие.