Преди сериозната подготовка на готвенето за Никулден, ето една рецепта за бърза вечеря. Вероятно за това ястие разполагате в килера и хладилника с нужните продукти.

Рецепти аз 2 порциии  

400 г сладка царевица от консерва

1 морков

3-4 гъби печурки

1-2 скилидки чесън

2 с.л. зехтин

1 люта червена чушка

1 скилидка чесън

½  ч.л. настърган пресен джинджифил

2 с. л. соев сос

2 с. л. зехтин

1-2 стръка магданоз

Царевицата от консерва се отцежда. Слага се в тиган със загрят зехтин и се запържва за 2-3 минути. Нарязва се морковът на четвъртинки, суровите печурки на дребно, лютата чушка на дребно без семките и се прибавят към царевицата. Добавя се настърган джинджифил, парченца люта чушка без семките и пресован чесън. Сместа в тигана се разбърква и се долива  соев сос. Ястието се запържва около 2 минути. Сервира се в купички. Всяка порция се украсява със свеж магданоз.

Още разнообразни идеи за ястия в дните за постене ще откриете в "Постни рецепти на деня”.