За закуска в почивния ден си заслужава да сервирате с чая и кафето приказно вкуснен сладкиш с ягодово сладко, който може да направите сами. Този сладкиш е подходящ за ден на постене като днешния 16-ти от Рождественските пости. Мазнината, която ще използвате е маргарин. Ето и всички необходими продукти:

600 г брашно

400 г маргарин

150 г пудра захар

3 оп. ванилова захар

Сладко от ягоди

Брашното и захарта на пудра най-напред се пресяват. Пририбавя се ваниловата захар. Към сухата смес се добавя маргаринът. Омесва се хубаво тесто. Оставя се в хладилник за 1 час. След това тестото се накъсва на няколко парчета. Омесват се топчета и всяко се разточва. С помощта на формички се изрязват сладките и се подреждат в тавичка върху хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С градуса за 12-15 минути. Поръсват се отгоре с пудра захар, докато са топли. След като изстинат се слепват с ягодово сладко. На следващия ден са още по-вкусни.

Още разнообразни идеи за ястия в дните за постене ще откриете в "Постни рецепти на деня”.