Мексиканският боб е червен и дребен. Този сорт има приятен маслен и сладък вкус. Сварява се за около 1 час.
Ето нужните продукти за 5 порции:
500 г червен боб
1-2 глави кромид лук
1-2 моркова
½ ч.л. суха чубрица
½ ч.л. джоджен
200 г сладка царевица от консерва
Лют червен пипер и сол на вкус
Бобът се измива и се слага в студена вода в дълбока тенджера да заври. Първата вода се излива след като кипне. Долива се втора вода и се осолява. Добавят се нарязаните моркови и кромид лук. Слага се и олиото. Овкусява се с чубрица и джоджен. Добре се комбинира със сладка царевица, която се прибавя към сварения вече боб. Ако е необходимо, се долива още топла вода. Когато е бобът е готов, се добавя лютият червен пипер.
Още разнообразни идеи за ястия в дните за постене ще откриете в "Постни рецепти на деня”.