Вкусна крем супа от франската кухня може да разнообрази постното меню днес на обяд или за вечеря. Още повече, кестени все още може да се намерят на пазара. Ето какво още е необходимо, за да я сготвите есенна супа от кестени.

Рецепта за 4 порции

½ кг кестени

1 глава кромид лук

1 средно голяма глава целина

1 връзка магданоз

½ чаша растителна сметана

Черен пипер и сол на вкус

Кестените предваритално се цепват с остър нож  и се сваряват в подсолена вода. Обелват се и се смачкват. Слагат се в тенджера с 4-5 чаши вряла вода. Прибавят се лукът, нарязан на дребно и целината, настъргана на ситно ренде. Оставя се да поври до омекване на зеленчуците. Подправя се с черен пипер, сол и ситно нарязан магданоз. Накрая към супата се прибавя растителна сметана. Може да гарнирате всяка порция с цяла кестенова ядка.

Още разнообразни идеи за ястия в дните за постене ще откриете в "Постни рецепти на деня”.