.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Постни рецепти на деня - 22 декември 2014: Ошав

д-р Вергиния Николова | преди 2 години
2110290414.jpg
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Сушени сини сливи, стафиди, сушени круши и ябълки, шипки, карамфил и канела

Ошавът - традиционният десерт за Бъдни вечер може да приготвите едни ден по-рано и да оставите в хладилника.

Ето рецепта за 6 порции: 

 

10 стафиди

6 сушени сини сливи

4-5 сушени резенчета ябълка

3-5 сушени резенчета круша

5-6 сухи шипки

1/2 ч.л. канела

2 плодчета карамфил

4 с.л. кафява захар

 

Плодовете се измиват и се поставят в дълбока тенджера в 1,5 л студена вода. Варят се на умерен огън. След като водата заври се прибавят карамфилчетата и канелата, а когато плодовете омакнат, се добавя захарта. Разбърква се и остава на котлона още 1-2 минути. Ошавът се консумира на следващия ден вече охладен. 

Още разнообразни идеи за ястия в дните за постене ще откриете в "Постни рецепти на деня”.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Слагате ли си противогрипни ваксини?