В дните на пост не забравяйте да включвате в менюто си плодове, за да осигурите физиологичните потребности на организма с витамини и фибри. Лесен за приготвяне постен десерт са печените ябълки с орехи и стафиди. Ябълките са повече от добра храна, заради съдържанието на калий - елементът на младостта. Калият за меките тъкани е това, което е калцият за костите. 

Рецепта за 3 порции

- 6 ябълки
- половин лимон
- 5-6 ореха
- 100 г стафиди
- 2 супени лъжици мед

Измиват се ябълките и леко се издълбават. Слагат се по 1-2 орехови ядки и 2-3 стафиди. Нареждат се в тавичка с малко вода на дъното. Пекат се в загрята фурна на 200 С градуса. Накрая върху всяка ябълка се слага по 1 лъжичка пчелен мед. Преди сервиране подправете с прясно изцеден лимонов сок. С него ще си осигурите по-голямо количество от витамин С за здрав и устойчив организъм.

Още разнообразни идеи за постни ястия в дните за постене ще откриете в "Постни рецепти на деня”.