В неделя може да нахраните семейството с ястие от италианската кухня - фарфале със сьомга. Ето необходимите продукти:

400 г фарфале
300 г филе сьомга
4 скилиди чесън
1 връзка копър
2 с.л. олио
1-2 стръка пресен лук
1-2 стръка босилек
1/2 ч.л. доматен сос
Черен пипер и сол на вкус
1 лимон

Кожата на парчето сьомга се обелва. Осолява се. С остър нож се нарязва на еднакви късчета. Скилидките чесън се нарязват на половинки и се слагат в сгорещено олио в дълбок тиган. Копърът се наситнява и се прибавя в тигана да се задушат заедно с чесъна за 2 минути, след което се добавя сьомгата. Разбърква се и се оставя за 2-3 минути под капак.
Сваряват се фарфалите според указанията на опаковката. Прецеждат се и се смесват в дълбок съд с парчетата задушена сьомга. Готовата паста се подправя с нарязан на дребно пресен лук, литчета босилек, черен пипер, лимонов сок и доматен сос по желание.

Още разнообразни идеи за ястия в дните за постене ще откриете в "Постни рецепти на деня”.