За вечеря у дома може да си позволите да хапнете червен лук без да се смущавате от дъха си, като го нарежете в бобена салата с пушена риба. Сварете си бял салатен боб. Отцедете го и още неизтинал го смесете с парченцата риба. Главата червен лук нарежете на по-едро и добавете към боба и рибата. Нарежете половин свежа краставица на малки парченца и домати на четвъртинки. Поръсете с каперси. Подправете със сол и зехтин на вкус. Салтата се разбърква добре и се украсява с пресен магданоз и кръгчета лимон.
Рецепта за 4 порции
3 ч.ч. сварен бял салатен боб
1-2 филета пушена риба
1 глава червен лук
½ бурканче каперси
1-2 стръка пресен магданоз
1-2 с.л. зехтин
½ лимон
Сол и черен пипер на вкус
Още разнообразни идеи за ястия в дните за постене ще откриете в "Постни рецепти на деня”.