Полента е почти като нашия качамак, само че изстинал и оформен като кръгче, кубче или в нашия случай, като подложка за царевична тарта. Тази рецепта е подходяща за обяд или вечеря и е чудесна опция за оползотворяване на останал от закуската качамак.

За 4 порции:

2 чаши сготвен качамак, изстинал
1/4 чаша настъргано сирене Пармезан
1 с.л. зехтин
10 тина сухи доматчета
100 гр сирене
1 пресен домат
8-10 черни маслини без костилки
2 с.л пресни или 1с.л. сухи билки по избор (босилек, мащерка, риган)

Aко нямате сготвен качамак, пригответе го като спазвате указанията на опаковката и го оставете да изстине преди да продължите с приготвянето на рецептата.

Загрейте фурната до 200 градуса. В голяма купа смесете качамака, пармезана и зехтина. Опитайте и при нужда посолете с морска сол. Застелете малка тавичка със сместа и притиснете крайчетата с вилица. Подредете сухите доматчета нарязани на ситно и сиренето - на тънки парченца. Нарежете пресния домат на кръгчета и поставете и тях отгоре. Декорирайте с маслинките. Печете 30 минути докато се зачерви и поръсете билките преди сервиране.

Със съдействието на www.artofrealfood.com