Необходими продукти:

1/2 пиле
300 гр. броколи
1 глава лук
1 морков
1 глава целина
1 червен домат
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. сушен девисил

Начин на приготвяне:

Пилето се измива и реже на порции. Слага се в тенджера с вода. Съдът се поставя на загрят котлон. Когато заври течността, месото се изважда в чиния, а бульонът се прецежда.

Броколите се накъсват на розички. Морковът се настъргва. Целината се реже на кръгчета с къдраво ножче. Доматът се стърже на ренде.

В чиста тенджера се слагат порциите месо, прецеденият пилешки бульон, целината и настърганият морков. Доливат се 2 ч.ч. вода и съдът се поставя на загрят котлон. Тенджерата се похлупва. Когато заври водата, се намалява котлона на по-ниска степен.

След 40 минути варене се добавя доматеният сок, розичките броколи и 1/2 ч.л. сол. Супата се вари още 30 минути. Накрая се поръсва с 1 ч.л. сух, стрит девесил. Сервира се със сухари.