Необходими продукти

1 с.л. зехтин

1 с.л. счукан чесън

1 кг пилешко месо

1 с.л. червен пипер

1 ч.ч. кафява захар

1 ч.ч. червено вино

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в малка тенджера или по голям тиган. Сложете чесъна и го запържете леко. Добавете месото и запържете за около 10 минути, така че да порозовенее равномерно и от двете страни.

Изцедете зехтина. Поръсете пилешкото с червения пипер и захарта. Излейте върху него и червеното вино.

Захлупете съда и оставете месото да се задуши за 15 – 20 минути като периодично го заливате със соса, така че да поеме максимално от аромата му.

Овкусете със солта и черния пипер.