.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Петминутен шоколадов кейк в чашка

LadyZone.bg | преди 4 години
кейк
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Комбинира се чудесно с топка ванилов сладолед

Продукти за 2 порции:

4 с. л. брашно

2 с. л. олио (вместо олио може да използвате масло за по-богат вкус)

3 с. л. захар

3 с. л. шоколадови стърготини или шоколадов чипс

1,5 с. л. какао

2-3 капки ванилова есенция

1 яйце (в зависимост от размера на чашите, 1 яйце може да се окаже много; ако е така - опитайте с 2 с. л. разбито яйце)

4 с. л. кисело мляко

2 порцеланови чашки

Приготвяне:

Сложете сухите продукти в чаша и разбъркайте добре с вилица. Добавете яйцето и разбъркайте внимателно. Налейте млякото, олиото, есенцията и разбъркайте, докато се абсорбират всички сухи съставки. Сипете шоколадовите стърготини и разбъркайте отново.

Сложете чашата със сместа в микровълнова фурна и пуснете за 3 минути на 1000 вата. Кейкчето ще се издуе над ръба на чашата, но след като изключите микровълновата ще спадне. Оставете да изстине. Минете с нож по ръба на чашата, за да се отлепи и поставете в чиния. 

Топлият шоколадов кейк се комбинира чудесно с топка ванилов сладолед.

За празниците може да декорирате със захарно тесто (направено от белтък и пудра захар или разтопени бонбони маршмелоу и пудра захар), като оформите различни коледни фигурки.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
"Не трябва да се страхуваме от разстоянията. И отдалеч можеш да обичаш. И отблизо можеш да се разделиш!" Хорхе Букай
Хорхе Букай
Какво ще празнувате на 14 февруари?