Необходими продукти

1 1/2 ч.ч. натрошени бисквити
1 с.л. захар
1/8 с.л. канела
1/4 ч.ч. орехи
4 с.л. разтопено масло

2 пакетчета крема сирене
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 с.л. ванилия
1 кофичка заквасена сметана

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 175 градуса. Разбъркайте бисквитите, 1 с.л. захар, канелата и орехите. Добавете разтопеното масло. Излейте сместа във форма за печене на торти.

Поставете във фурната за около 10 минути. Извадете такa получената основа на десерта от фурната и я оставете да изстине, докато не хване лека коричка.

Разбийте крема сиренето и яйцата с миксер. Добавете отделно разбърканите чаена чаша захар и ванилия. Добавете заквасената сметана и отново разбъркайте до получаване на хомогенна смес. След това я излейте върху блата.

Печете в загрятата фурна още около 30 минути. После изключете печката. Когато температурата на сладкиша достигне стайната, поставете го хладилника за осем часа, за да стегне преди сервиране.

Украсете с продукти по избор - пресни плодове, конфитюр, ядки, шоколадов или карамелен сироп...