Няма ястие, което да се сравни по вкус и аромат с питателната наслада на печените картофи. Поднесени с топено сирене, кедрови ядки и дресинг от зехтин, чесън, босилек и сирене (популярен италиански сос, известен като "песто"), те се превръщат в едно изключително приятно, апетитно и единствено по рода си блюдо.

Продукти за 4 порции:

8 големи печени картофа
150 г меко козе сирене
30 г кедрови ядки
½ с.л. песто

Приготвяне:

Запечете кедровите ядки в малък тиган на умерен огън за около 3 минути, като бъркате постоянно, докато придобият златист оттенък. Прехвърлете ядките в чиния и оставете настрани. Направете прорези в картофите и разпределете козето сирене в тях. Залейте всеки картоф с ½ с.л. песто и поръсете с печените ядки.

Чудесен избор за гарнитура на това изкусително блюдо е тънко нарязаното филенце розова сьомга.