Това непретенциозно, леко пикантно, блюдо с дъх на море едновременно засища и отваря апетита.

Продукти:

400-500 г спагети
700 г белени скариди
4 средно големи домата
1 китка магданоз
1 вр. зелен лук
1 вр. пресен чесън
¼ ч.ч. лимонов сок
3-4 стръкчета босилек
¼ ч.ч. масло
¼ ч.ч. зехтин
Черен и пипер и сол на вкус
5 с.л. сметана

Приготвяне:

Зехтинът и маслото се смесват в тигана и се загряват. Чесънът, лука и магданозът, нарязани на едро, се запържват за 1 минута. Прибавят се скаридите и на средна температура се пържат още 2 минути. Добавя се лимоновия сок, босилека, солта и черния пипер. Овкусените скариди се пържат още 1 минута, след което се прибавя сметаната. Задушените и леко пикантни спагети се изсипват върху горещите сварени и изцедени спагети. Накрая пастата се аранжира с нарязаните домати и босилека.

Така приготвените спагети могат да се сервират като ордьовър за обяд или да бъдат поднесени като основно ястие за вечеря. Единственият им недостатък е, че имат определено изискване по отношение на питието. А именно – чаша нежно леко изстудено розе.