Какво е необходимо?

1 сварено пиле (около 1 кг)

3 яйца

1 ч. ч. бира

1 1/2 к.ч. брашно

50 гр. кашкавал

1 ч. ч. олио

1 ч.л. сол

1 непълна ч.л. черен пипер

Как се приготвя?

Свареното пиле се обезкостява, накъсва се на парчета и се наръсва със сол и черен пипер.

Жълтъците на яйцата се разбиват с бирата и към тях се прибавят брашното, 1 щипка сол и накрая разбитите на сняг белтъци.

Получената смес се разбърква с парчетата месо и настъргания кашкавал. С помощта на супена лъжица се взема от сместа, пуска се в сгорещеното олио и се пържи от двете страни до златист цвят.

Поднася се с гарнитура от лютеница и сезонна салата.