Какво е необходимо?

За четири порции:

2 плода авокадо
1 консерва риба тон в олио
1/4 глава червен лук, нарязан на тънки резени
1 резен целина, нарязан на ситно
1 сварено яйце, нарязано на ситно
1/2 лимон
4 с.л. майонеза
4 листа зелена салата, нарязана на ситно
сол на вкус
черен пипер на вкус

Как се приготвя?

Отцеденото месо на рибата, лукът, целината, яйцето, салатата и майонезата се смесват и се подправят със сол, лимонов сок и пипер на вкус.

Авокадото се срязва през средата, отделя се костилката. Жълтата част на всяка половинка се нарязва в рибната смес. Половинките авокадо се поръсват с лимонов сок, за да не почернеят.

Всяка половинка се пълни със сместа и се слага в хладилника, за да се охлади.

Снимка:Thinkstock / Guliver Photos