Тези симпатични патенца са направени от ориз и се поднасят, плуващи в зеленчуци, пиле и сметана. Атрактивният им външен вид ще ги направи неустоими за злоядите деца. Но и възрастните могат да се порадват на нещо по-интересно в чинията си. Все пак се храним първо с очите.

Необходими продукти:

2 ч. ч. сварен ориз (бял)
моркови
черен пипер
зеленчуци - броколи, карфиол
сметана
пилешки гърди
фолио за свежо съхранение

За да направите патетата, трябва да сложите няколко супени лъжици от сварения ориз и да го оформите между дланите си. За да стане добре, увийте найлоново фолио около топката и стегнете. За главата се оформя сфера, а за тялото формата трябва да е леко удължена. Оставете ориза да престои в хладилника около 30 минути. След като се охлади и оформи добре, извадете и прикрепете главата към тялото с помощта на малко парче клечка за зъби. 

Изрежете парченца от моркова за човка и гребен. За очи поставете малки зърна черен пипер.

Пилето със зеленчуци, което ще е импровизираното блато, в което ще плува патето, се приготвя по следния начин:

Пилешките гърди се нарязват на малки парчета и се задушават. Добавят се и зеленчуците, които се готвят, докато омекнат. Накрая се сипва сметаната, която се готви, докато изври половината от количеството.