Необходими продукти

6 с. л. олио (зехтин)
6 средно големи глави лук
6 скилидки чесън
200 гр. пилешко месо, нарязано на ивици
150 гр. средни скариди
150 гр. зеле
1/2 чаша доматено пюре
4 яйца
750 гр. студен сварен ориз
2 чаени лъжички сол
1 с.л. нарязани на ленти люти чушки
2 с.л. ядки (слънчоглед, кашу)

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в дълбок тиган. Добавете лука и чесъна и ги запържете до златисто жълто. Добавете пилешкото месо, нарязано на ивици и скаридите, след което прибавете зелето и ядките. Пържете още минута-две. Добавете доматеното пюре, след това яйцата и разбърквайте непрекъснато в продължение на 30 секунди. Добавете ориза, сол, люти чушки (ако решите да ги замените със зелени или червени чушки, сложете ги малко преди ориза). Разбъркайте добре и сервирайте веднага.