Ако ви се иска алкохолно, но все пак не много калорично и вкусно питие, ето няколко чудесни предложения: 

Ром с диетична кола


Това, което повечето хора не разбират е, че повечето вкусни храни и напитки си имат алтернативи, щадящи фигурата. Например - ако ще е кола въобще, по-добре е да е диетична. За да намалите калориите още повече, добавете повече кола и по-малко алкохол.

Кокосово мляко с джин и сода


Кокосовото мляко е известно като един от най-здравословните елексири на земята, затова - смесете с малко алкохол. Друг плюс на тази комбинация е, че ще намали опасността от махмурлук,а и е пиатателна напитка. За повече свежест - добавете сода.

Текила с лед и лайм


Това е най-изчистеният вариант на високалоричния коктейл "Маргарита". Тази освежаваща алтернатива няма да ви остави на резервната скамейка за трезвеници, а е наистина вкусна.  

Червено вино и сода


Комбинацията между двете не е никак нова, но е всъщност най-нискокалоричната възможност от всички изброени. Доказано е, че червеното вино се отразява чудесно на здравето, а миксът със сода, може да се окаже дори полезен. 

Маргарита с боровинки и лайм


Тази плодова рецепта съдържа анти-оксиданти и може да ви върне спомени за лято и море. Цветен е и на практика съкращава наполовина калориите на обикновената Маргарита. Не се скъпете откъм боровинковия нектар, добавете щедро сок от лайм и се насладете на резултата.

Дайкири с кокос, ягоди и бадемово мляко

Тази уникална комбинация добавя нов аромат на класическа рецепта. Ако се нуждаете от освежаващо тропическо бягаство по средата на вечерта, пробвайте точно този коктейл. Не забраввяйте рома с аромат на кокос, но може да добавите нискокалорично ванилово или бадемово мляко.