Продукти за 4 порции:

4 пресни наденички
250 гр. моцарела
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.ч. червено вино
2 с.л. олио
1 ч.ч. доматен сос от консерва
1 морков
1 малка глава целина
1 ч.л. захар
щипка индийско орехче
щипка сушен босилек

Начин на приготвяне:

Правят се леки напречни разрези на повърхността на наденичките. В тиган с капак се налива 1/2 ч. ч. вода, 2 с. л. олио и щипка сол. Слагат се наденичките. Съдът се похлупва и поставя на предварително загрят котлон. Наденичките се пържат (задушават) за около 15 минути. Морковът и целината се белят и стържат на ренде.

Запържените колбаси се подреждат в тавичка. Добавят се зеленчуците и доматеният сок. Поръсва се 1/2 ч. л. сол, 1 ч. л. захар, щипка индийско орехче и щипка сух босилек. Добавя се 1/2 ч. ч. червено вино. Ястието се покрива с домакинско фолио за печене. Пече се на умерен огън 30 минути.

След като е готово, отгоре се подрежда нарязано на кръгчета сирене моцарела. Връща се във фурната за още 10 минути.