Какво е необходимо?

За четири порции:

2,5кг. свински ребърца
125 гр. мед
1 с.л. магданоз
1 с.л. пресен риган
1 с.л. прясна мащерка
125 мл. бял оцет
250 мл. кетчуп
черен пипер
сол

Как се приготвя?

Измийте ребърцата и ги подсушете с кухненска хартия. Овкусете ги с подправките и оцета и ги запечете в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 30 минути.

Докато ребрата са във фурната, разтопете меда и кетчупа на слаб огън. След като двете съставки се смесят напълно, намажете ребърцата с тях и ги върнете във фурната за още 5 минути.

След като се получи фина златиста коричка, оставете малко да изстинат и сервирайте с чаша добре изстудено бяло вино.

Маринованите ребърца са класика, която върви чудесно с чаша хубаво вино. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos


Време за изпълнение: 1 час и 15 минути