Какво е необходимо?

За четири порции:

1 салата Айсберг
1 ч.ч. дребен червен фасул
1 ч.ч. скариди
1 консерва риба Тон
1/2 ч.ч. дребни черни маслини
1 краставица
1 черна франзела
2 скилидки чесън

Сварете червения фасул добре, но не го оставяйте да се превари.

Сварете и скаридите - в леко подсолена вода.

Нарежете салатата на ситно и оформете като канапе, в голяма чиния. Отгоре подредете на купчинки останалите продукти, без да ги смесвате – предварително сварения фасул, почистените и обелени сварени скариди, рибата тон, нарязаната на колелца и краставица. Маслините се слагат най-отгоре като декорация.

Подправките поднасете отделно – зехтин, лимон, оцет, накълцан пресен босилек.

Нарежете франзелата на филийки, които предварително натъркайте със скилидките чесън, а след запечете за около 5-6 минути в сгорещена фурна, докато станат златисти.

Сервирайте отделно – хлебчетата се поднасят в голяма плоска чиния, а салата – в дълбока, салатена купа.

 


Време за изпълнение: 50 ми

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
н.