В тези измамно леки сладки с бял шоколад се крие тъмна, греховна тайна. За да е завършен дяволски изкусителният им ангелски вид, поднесете с разбита сметана или сладолед.

Продукти за 6 порции:

За кексчетата

80 г бял шоколад, начупен на малки, еднакви по големина парчета

150 г масло, меко

150 г захар

3 яйца

3 с.л. мляко

½ ч.л.ванилова есенция

200 г брашно

200 мл разбита сметана

За пълнежа

50 г натурален шоколад, начупен на малки парчета

100 мл сладкарска сметана

Приготвяне:

Най-напред пригответе пълнежа. За целта стопете шоколада на водна баня, добавете сметаната и разбъркайте. Вземете формичка за лед, застелете я със стреч фолио и изсипете приготвената смес в 6 от гнездата й. Сложете във фризера за около час или докато се втръди.

Загрейте фурната на 180 градуса. Обилно намаслете 6 около 8-9-сантиметрови купички за пудинг или суфле.

Разтопете белия шоколад на водна баня и го свалете от котлона. Нарежете маслото на кубчета и го разбъркайте със захарта до получаването на мек, пухкав крем. Добавете яйцата и разбийте. Изсипете отгоре разтопения шоколад, млякото и ваниловата есенция и отново разбийте. Добавете брашното и разбъркайте бързо.

Напълнете ¾ от обема на намазнените купички със сместа и пуснете по едно от замръзналите кубчета шоколад в средата на всяка купичка. Допълнете с остатъка от сместа, като внимавате да покриете замръзналите кубчета.

Поставете в средата на фурната и печете 25 минути. Внимателно извадете пудингите от купичките и ги поднесете с топка бита сметана или сладолед за разкош.