Плодова наслада за всички, които харесват добрия вкус.

Как да ги приготвите? Необходими са ви следните продукти:
За какаовата смес:
½ ч.ч. сварено кафе
2/3 ч.ч. пълномаслено мляко
100 г малини
60 г растително масло
1 ч.ч. неподсладено какао
50 г захар

За кексчетата:
2 ½ ч.ч. брашно
150 г захар
1 ½ с.л. бакпулвер
½ ч.л. сода за хляб
½ ч.л. сол
какаовата смес
3 големи яйца
180 г растително масло
1 ч.л. ванилия

За глазурата:
230 г безсолно краве масло, на стайна температура
5 ч.ч. пудра захар
1 ч.л. ванилия
4 с.л. малини
3 с.л. прясно мляко

Започваме приготвянето.

Загрейте фурната до 180°С. Пригответе тава с 12 форми за кексчета. Загрейте кафето, пълномасленото мляко, малините, маслото, какаото и 50-те г захар, в голяма тенджера на средно слаб огън около 4 минути.

В средно голяма купа изсипете брашното, останалата захар, бакпулвера, содата и солта и разбъркайте до еднородна смес. Добавете яйцата, маслото и ванилията към охладената какаова смес и смесете добре. Добавете брашнената смес и разбъркайте до гладък крем без бучки.

Така получената смес разпределете във формичките, като оставите до края свободно разстояние около 1/3. Печете 18-22 минути или докато клечка за зъби излезе със сухи трохи. Оставете кексчетата да се охладят във формичките за няколко минути и след това ги извадете.

За да приготвите глазурата, в купа смесете маслото и пудрата захар и разбийте с миксер на ниска степен. Добавете ванилията и малините и отново разбийте. Постепенно, лъжица по лъжица, добавете и млякото, като разбърквате, докато глазурата се сгъсти.

Разбийте сместа на средно висока скорост, докато глазурата стане пухкава и гладка. Ако е все още твърде суха и гъста, добавете още 1 с.л. прясно мляко. Ако ви се стори прекалено рядка, добавете 1 с.л. пудра захар. С така получената глазура декорирайте върха на кексчетата.