Тази супа е много подходяща за пости и е лесен и вкусен обяд. Може да я приготвите от жълт или зелен сух грах, който е богат на витамини от В групата и важни за храносмилането фибри. Сухият грах е и добър източник на молибден – минерал който е важен за детоксикацията на тялото – отличен избор за пролетна диета.

За 4 порции:

3 скилидки чесън
1 морков
2 ½ чаши сух грах
5 чаши вода
1 дафинов лист
1 ч.л. морска сол

Сложете водата да заври. Междувременно обелете и нарежете ситно чесъна и моркова.  Поставете ги във водата. Измийте граха и добавете и него. Леко намалете котлона и варете 45 минути. Посолете и пуснете вътре дафиновия лист. Гответе още 40 минути и при нужда добавете малко вода – супата става доста гъста. Махнете супата от котлона , извадете дафиновия лист и пасирайте. Сервирайте супата топла, като декорирате с мащерка или друга свежа билка.

Със съдействието на www.artofrealfood.com