Коктейл с гъби звучи много странно, но вече има и такъв. Прави се със сушена млечница, която има чудесен аромат на разтопено масло и кленов сироп.
Рецептата е с вермут Byrrh. Ако нямате такъв, ползвайте всеки, който има карамелен вкус, защото той се съчетава добре с гъбите. Ето и подробностите.

Съставки:
1 цяло яйце
30 мл сироп от агаве
60 мл сметана за готвене
60 мл вермут Byrrh
1/2 чаша сушени гъби (обикновена млечница)

Приготвяне:
1. Сложете гъбите във вермут за 72 часа, за да се накиснат
2. Разбъркайте в шейкър всички съставки
3. Налейте във висока чаша за шампанско
4. Украсете с настърган черен шоколад
5. Не казвайте на никого, че вътре има гъби, докато не видите реакцията му