Продукти:
1 кг картофи
1 морков
3-4 с. л. мед
1 с. л. олио
мащерка, мента, червен пипер, лют червен пипер, сол
Приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на пръчици, а морковът - на шайби. В дълбока купа изсипете меда и подправките. Разбъркайте, докато се хомогенизират. Добавете зеленчуците към медената смес и разбъркайте добре, докато всеки картоф се покрие от всички страни.
Застелете тава с фолио за печене и си изсипете в нея. Полейте с тънка струйка олиото. Печете до зачервяване.
Заради меда подправките залепват добре по картофките и след като се изпекат, се образува хубава пикантна коричка.
-
Две български красавици представиха България на Фестивала на розата в Китай (СНИМКИ)
-
Задава се първият български фентъзи филм по нашенски роман
-
Теодор Ушев за българските килими: Истинска експлозия на гения на българската жена (СНИМКИ)
-
Елена от втория сезон на „Ергенът“ разкри защо изпитва респект към Маги (ВИДЕО)