Това е една чудесна идея за предястие, приготвя се лесно, а и съставките можем да намерим във всеки супермаркет.

Продукти:
1 кг. картофи
3 яйца
100-150 гр. сирене
3-4 с. л. брашно
4-5 стръка магданоз
галета
сол
черен пипер

За млечния сос:
1 кофичка кисело мляко
1-2 с.л. оцет
1-2 с.л. зехтин
2-3 скилидки чесън
магданоз
сол

Приготвяне: Сварете картофите и ги обелете. Намачкайте в голяма купа. Оставете да изстине и добавете 2 от яйцата, натрошеното сирене, брашното,  солта, черния пипер и нарязания магданоз. Разбъркайте. Пригответе си една купичка с останалото яйце, което сте разбили и друга с галета в нея. Сгорещете олио в малко по-дълбок тиган. Започнете да оформяте от картофената смес топчета с големината на по-едри орехи. Топвате в яйцето, след което овалвате в галетата и слагате за кратко в тигана, колкото да получат златиста коричка. Изваждате изпържените топки и поставяте в тавичка с кухненска хартия, за да може мазнината да попие.

За соса: В купичка изсипете киселото мляко. Разбийте го добре и добавете оцета, зехтина, нарязаният на дребно чесън, магданоз и солта. Ако искате сосът да стане по-гъст, можете да прецедите млякото и сами да прецените колко гъсто ще ви е добре. С готовата смес можете да полеете картофените крокети или да поставите в сосиери.

За да погалите не само вкусовите си рецептори, а и окото, украсете чинията с листа от зелена салата или някакви други зелении. Крокетите се консумират както топли, така и изстинали.