.
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Картофена чорба с печен лук

д-р Вергиния Николова | преди 2 години
Чорба
Картофи, моркови, целина, лук, чесън, олио, мащерка, фиде

Великденските пости започнаха и продължават общо 7 седмици до 12 април. До Великден се спазва строга забрана по отношение на храните от животински произход. Постът се свързва с представата за очистване от греховете ни. Ето едно предложение за постно ястие:

Картофена чорба с печен лук

3 картофа

2 моркова

2 глави лук

1 резен целина

1 к.ч. фиде

1 к.ч. олио

1 с.л. оцет

5-6 скилидки чесън

1 ч.л. мащерка

сол

Чесънът се запича на сух тиган заедно с обелките за 10-15 минути. Главите кромид лук (без да се белят) се запичат във фурна. В подсолена вряща вода се изсипват морковите и целината. След 10-15 минути се добавят нарязаните на кубчета картофи и половината  от мазнината. 10 минути преди края на варенето се добавя и фидето. Котлонът се изключва и супата се оставя да ври с прихлупен капак. Поръсва се с накълцания магданоз и мащерка.

Изпечените чесън и лук се обелват и намачкват със сол в хаванче заедно с останалото олио и оцета. Така приготвената каша може да се сипе в готовата чорба или да се сервира отделно.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ще празнувате Свети Валентин?