Три сполучливи варианта, за да не изхвърляте храната:

1. "Филмки" от стар хляб
Нарежете останалите филийки хляб на кубчета. Поръсете с червен пипер, сол, черен пипер, чубрица и зехтин. Объркайте внимателно. Сложете в тава върху хартия за печене за 20 минути на 170 градуса с обдухване. Стават чудни крутони, които може да хапвате вместо чипс, докато гледате хубави коледни филми.


2. Супа от мезетата
Това е така наречената пица супа. От новогодишната трапеза обикновено остават по малко маслини, колбаси, нарязана шунка, сирена, доматки, гъби… Вместо да ги изхвърляте, може да си приготвите топла супичка. Става бързо и е доста мързелива работа, така че не се притеснявайте, няма да ви отнеме много време.

5 актуални тенденции в храненето >>

Сложете нарязаните колбаси в тенджера с вода и оставете да поври 15 минути. Добавете гъбките, доматите и каквито други зеленчуци имате. Изсипете в купа. Поръсете със сирене и маслини. Ето ви една истинска пица, която може да изгребете с лъжица.

3. Некласическа плодова салата в два варианта
За нова година обикновено купуваме много плодове – банани, портокали, мандарини, нарове, кивита, ябълки и т.н. За да не развалите плодовете (при изобилие от храна обикновено точно това се случва), нарежете ги на парченца за плодова салата. Вместо със сметана обаче:
- объркайте с кленов сироп
- залейте с малко ром (сигурно имате от новогодишните коктейли) и фламбирайте.

Модни тенденции в храненето >>