Този фантастичен сладкиш се приготвя изключително лесно и бързо. За да си го сътворите сами, са ви необходими единствено най-необходимите основни съставки, използвани при приготвянето на обикновена торта: яйца, вода, брашно, захар, мляко и масло.

Това, което прави сладкиша специфичен и уникален, е по-голямата крехкост на тестото. То дава възможност при изпичане да се получат три слоя, като горният и долният са по-твърди и хрупкави, а в средата – тестото остава меко и удобно за пълнене с яйчния крем или друг пълнеж (шоколадов, тиквен или фъстъчено масло).

Придукти:

1 ч.ч. брашно

1 ч.ч. захар

4 яйца

125 г масло, разтопено и охладено

1 с.л. вода

2 пакетчена ванилия

пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с половината от захарта до получаването на гъст сняг и оставете настрана. Разбийте жълтъците с останалата захар, докато удвоят обема си. Добавете към тях водата и маслото, като продължавате да бъркате. Пресейте брашното и прибавете и него. Накрая сложете прясното мляко и ванилията.

Към така получената смес с помощта на бъркалка започнете да добавяте разбитите белтъци до получаването на хомогенна смес.

Изсипете в тавичка и сложете във фурната на 170 градуса за около 40 минути до зачервяване. Идеята е, като го разрежите, да се убедите, че са се образували два блата – отдолу плътен и млечен крем, а отгоре – с пухкава кексова консистенция. Най-горният слой е самото хрупкаво покритие.

Поръсете с пудра захар и сервирайте.