Какво е необходимо?


200 гр пилешки гърди
150 гр сирене “Моцарела” бейби
100 гр зелени маслини без костилки
100 гр черни маслини без костилки
4 печени чушки
1 зелена салата

за кротоните:
2 филии хляб
2-3 с. л. зехтин

за дресинга:
2 с.л. зехтин
2 с.л. ябълков оцет
1 ч. л. горчица
1 ч. л. мед

Как се приготвя?

Пилешките гърди трябва да са без кожа, за да не са прекалено мазни. Нарежете ги на жулиени, запчете на грил тиган и леко ги запържете с няколко капки мазнина в тефлонов тиган. Овкусете със смлян черен пипер.

Изпеченото на грил пилешко месо се нарязва на малки хапки.

Нарежете филиите бял хляб на кубчета и сложете в намазана със зехтин тава. Печете кротоните около 5 мин в предварително загрята фурна на 200 градуса. Разбърквайте, докато станат златисти.

Пригответе заливката за салатата като смесите меда, горчицата и ябълковия оцет и разбиете до хомогенна смес и след това добавете зехтина.

В голяма купа сложете нарязаното на хапки пилешко

 

Време за изпълнение: 40 мин.