.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Яйца в було по панагюрски

LadyZone.bg | преди 4 години
Яйца по панагюрски
Снимка: supichka.com
Едно традиционно предястие, което прекрасно може да замести вечерята

Продукти за 4 порции:

8 яйца
2 кофички овче, козе или биволско мляко
80 г пакетче краве масло
100 г твърдо зряло настъргано сирене
4 скилидки чесън
Червен пипер
Сол

Приготвяне:

В кипяща подсолена вода се чукват внимателно яйцата и се бланшират за около 1 минута, докато се забулят. В чиниите за сервиране се подлага по ½ кофичка кисело мляко. С решетъчна лъжица върху него се поставят по 2 яйца и се поръсва с настърганото сирене и скилидка чесън. Междурвременно маслото се разтопява, добавя се червеният пипер и с него се "цвърват" порциите. Накрая ястието се поръсва с пресен магданоз и се сервира още топло.

Забулените яйца по панагюрски в оригиналната рецепта се придружават от топла, изпускаща благоуханна пара питка, изпечена на сач. Ако не разполагате с такава, прекрасно може да я замените с франзела от близкия магазин.
 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?