Ако ви се намират повече ябълки и се чудите какво да ги правите, лесно може да си приготвите ябълков мус. Познат и като ябълков сос, този десерт може да се консумира самостоятелно, да се намаже върху филийка с масло и дори да се сервира като гарнитура на месо, например пуешко и заешко. Лесно се затваря в бурканчета, така че винаги да го имате под ръка.

Ето как да си направите 2 щедри порции:

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Съставки:

4 средни ябълки

2 ч.л. смляна канела

1 ч.л. смлян карамфил

½ ч.л. смлян джинджифил

2 с.л. масло

Измийте добре ябълките и ги поставете в съд за варене на пара. Гответе ги 20 минути. Извадете ги и ги оставете да се охладят. Издълбайте меката вътрешност и я поставете в пасатор. След като пасирате до гладкост, загрейте маслото и подправките в тиган на среден огън и добавете ябълковото пюре. Гответе с непрестанно разбъркване, докато мусът се сгъсти и добие приятен аромат на печена ябълка.

Да ви е сладко!


Със съдействието на www.artofrealfood.com