.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Хворст с водка и пудра захар

Росица Николова | преди 5 години
хворст - 7
За закуска или за изпът

Продукти:
3 ч. ч. брашно
2 с. л. краве масло
4 жълтъка
½ ч. ч. прясно мляко
1 с. л. водка или коняк
½ ч. л. сол

олио за пържене
пудра захар и 1 пакетче ванилия за поръсване

Към брашното се добавят всички останали продукти и се омесва твърдо тесто. Оставя се да почине за 10-15 минути. Разточва се на кора с дебелина 2 мм. Разрязва се на правоъгълници с дължина около 6 см.

Ако не сте успели да разточите кората достатъчно тънко, може да разточвате и всяко едно правоъгълниче поотделно. Колкото по-тънки са, толкова по-хрупкави стават след пърженето. В средата на правоъгълниците се прави разрез.

хворст - 2

Горният десен ъгъл се промушва през прореза с посока долу, вляво.

хворст - 4



хворст - 5

 


Получава се панделка.

хворст - 3


Пържат се в дълбок съд със сгорещено олио. По време на пържетео водката се изпарява, изсушава тестото и прави сладките хрупкави.

хворст - 6



Още топли се овалват в пудра захар, смесена с ванилия.

хворст - 8

 

Любопитка:
В древнославянската митология Хворст е покровител на хората, достигнали старост, но в не много добро здраве. За да имат милостта на своя бог, хората му принасяли големи жертви и горещо се молели..
 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Слагате ли си противогрипни ваксини?