Необходими продукти:

250 гр. паста фузили
1 с. л. зехтин
4 резена бекон
150 гр. гъби (печурки)
125 мл. готварска сметана
1 яйце
30-40 гр. настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Лукът и беконът се нарязват на дребно. Гъбите се почистват и се режат на филийки. Яйцето се разбива леко с вилица. Пастата се сварява, като междувременно зехтинът се сгорещява в тиган. На среден огън се запържват лукът и беконът. След като лукът омекне, се прибавят гъбите.

След това се добавят сметаната, яйцето, пармезанът и магданозът. Сосът се подправя със сол и черен пипер на вкус. Когато кипне, се сваля от котлона.

Отцедената паста се разпределя в чинии и се полива с готовия сос.